Šéf na grilu

Martin Hájek

Jak to bylo

Před sedmi lety jsem se rozhodl, že si vybuduji malou rodinnou vinotéku s dobrým moravským vínem, zejména od malých vinařů. K dobrému vínu si rád něco dobrého uvařím, vaření je mým koníčkem již několik let. Inspiraci jsem získal zejména za hranicemi, především v Rakousku a Itálii, kam rád s rodinou jezdím do hor lyžovat a odpočívat. Místní malé horské chaty a chalupy rodinného typu, domácí výborná kuchyně, regionální produkty, příjemné prostředí, milá obsluha a pohostinnost. Takový koncept bych chtěl vybudovat i u nás v Holštejně.

A tak jsem postupně z části rodinného domku vybudoval malou vinotéku s krásnou letní zahrádkou a venkovní kuchyní s grilem, kde mohou naši hosté ochutnat nejrůznější speciality – čerstvé ryby, sous vide produkty, a také velkou škálu grilovaných sýrů (kravských, ovčích i kozích), které nakupujeme především z okolních farem.

Velký důraz klademe na čerstvost všech surovin. Nakupujeme je od malých regionálních výrobců se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Např. Pstruhárna Skalní Mlým, Mini mlékárna Ludíkov, Sýrárna Otinoves, Rybářství Pohořelice, Selský Grunt Hluk, Maspro Hodonín či Řeznictví Charlis.

Pro všechny suroviny si jezdím osobně. Zastávám názor, že osobní kontakt je velmi důležitý, a to obzvlášť v obchodní sféře. Vzájemně se s dodavateli pozdravíme, chvilku popovídáme a udržujeme osobní kontakt a často i přátelské vztahy.

Vedle regionálních producentů spolupracujeme i s malými farmami v Holandsku, konkrétně se společností Holandský kluk, od kterého dovážíme vyhlášené sýry GOUDA, které prodáváme v našem malém obchůdku.

Milovníci delikates u nás naleznou speciality z Arménie, Řecka nebo Španělska.

Čeká nás v tomto roce i v těch dalších jistě mnoho výzev, práce i překážek. Jsme moc rádi a vážíme si toho, že je mezi Vámi tolik věrných zákazníků, kteří se k nám pravidelně vrací a dávají doporučení svým přátelům či rodině.

Dělejte to, co Vás v životě baví. Je to první předpoklad k tomu, že jdete po správné cestě. 

Martin Hájek         

Grilujeme na amerických grilech značky PIT BOSS

Grily a udírny z této rodinné dílny jsou známé svou odolností a precizním řemeslným zpracováním již 20let. Pit Boss své grily a udírny vytváří téměř na míru zákazníkům i zaměstnancům, kteří pravidelně přispívají svými návrhy na zlepšení, proto je při výběru grilů či udíren Pit Boss Grills spokojenost zaručena.

Všechny druhy peletových grilů a udíren můžete u nás zakoupit po domluvě.

Všechny modely najdete na https://www.udime-grilujeme.cz

Vyrobil Webmastering.cz //2020